DKK 120,00

Sara Omar

23.04.2018 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget slutter:

23.04.2018 kl. 19:30

Arrangør:

Kulturhuset

DKK 120,00

Forfatter Sara Omar i samtale med journalist Steen Bille.

Forfatter Sara Omar udgav den 30. november 2017 sin debutroman ”Dødevaskeren”, der beskriver en uhyrlig behandling af kvinder i irakisk Kurdistan, men også i Danmark. Den beskriver et samfund og en kultur domineret af mænd, hvor kvinder og børn konsekvent undertrykkes, misbruges og bliver udsat for vold.

Romanen fik en imponerende positiv modtagelse, især roses forfatterens mod, og bogen blev udråbt til årets vigtigste bog med potentiale til ”at kunne ændre vores samfund”. Blandt andet fordi ”Dødevaskeren” har skabt debat om muslimske kvinder og børns liv i Danmark.

Kom og hør med, når Sara Omar i en samtale med journalist Steen Bille fortæller om, hvorfor hun har skrevet bogen, hvad det er for en virkelighed, hun oplever og beskriver, og om processen, modtagelsen og nuancerne.

Sara Omar har boet i Danmark siden 2001. Hun er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra i slutningen af 1990’erne på grund af krig.

Sara Omar er kandidatstuderende i statskundskab, sidder i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved nogle af Danmarks kvindeorganisationer og -foreninger. Hun har tidligere bidraget med digte til henholdsvis Ord på flugt udgivet af Dansk PEN i 2016 og det svenske KRITIKER i 2014.