DKK 75,00

Barselsakademiet

17.05.2018 kl. 10:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget slutter:

17.05.2018 kl. 10:00

Arrangør:

Kulturhuset og AOF

DKK 75,00

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Fem foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont. Vi gør op med det paradigme at barsel er 'ammehjerne' og karrierehæmmende 'tomgang' - tværtimod giver barsel eksklusiv tid (med baby på armen ganske vist) til refleksion og at tilfredsstille sin almene nysgerrighed på nye områder, hvilket der sjældent er megen tid til i hverdagen med børn, job, hente/bringe, madlavning osv.

Barselsakademiet kører på tredje sæson og finder sted i Kulturhuset fem torsdage i foråret 2018. Hver gang vil der være et oplæg om et emne, der giver adspredelse, inspiration og "ilt" til det nysgerrige barselshoved.

Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer/triller med børnene.

15. marts: "Myanmar – et sydøstasiatisk land – et spændingsfelt med håb og drømme” ved Kirstine Lya Høj Mathiesen

5. april: ”Mor og iværksætter” ved Bettina Skindstad

26. april: ”Sank – spis naturen” ved Johan Mejniche

3. maj: ”Det er træls at være en bette lort” ved Uffe Høj

17. maj : ”Hvad skal vi egentlig med den der kirke?” ved Bettina Franch

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle fem foredrag koster 200 kr. Denne billettype kan købes under det første arrangement.

Til det femte og sidste foredrag fortæller sognepræst Bettina Franch under overskriften ”Hvad skal vi egentlig med den der kirke?"

Der er uendelig langt fra hippieopvæksten i mit ateistiske barndomshjem til præstekontor, ritualbog og søndagssnak om Jesus. Det lå på ingen måde i kortene, at jeg skulle kalde den præstekjole, som nu hænger på knagen derhjemme, for min, og nogle dage føles den både for stor og for lille, og jeg får lyst til at melde mig syg, kravle ind i min bogreol eller starte en babymadsemballagefabrik fra bunden og blive rig. Rejsen hertil har været forvirrende, spændende og lang, og jeg er ret sikker på, at den på ingen måde er slut endnu. Og heldigvis! For jeg ved, at det her med kristendommen er vigtigt, men jeg er bare ikke så sikker på, at jeg sådan helt har forstået mit kald.

En fortælling om tro og tvivl, akavede dåbssamtaler, glæden ved begravelser, klaustrofobiske kirkemure og frygten for aldrig at føle sig helt hjemme i den sorte kjole.