DKK 120,00

Leonora Christina Skov

02.05.2018 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget slutter:

02.05.2018 kl. 19:00

Arrangør:

Kulturhuset

DKK 120,00

Foredrag med udgangspunkt i erindringsromanen "Den, der lever stille".

Da Leonora Christina Skovs' mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

I foredraget fortæller Leonora Christine Skov om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Oplev et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Leonora Christina Skov er forfatter og mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet og i samfundsdebatten generelt.

Leonora Christina Skov debuterede i 2003 med den lyriske genskabelsesroman "Rygsvømmeren" og har siden skrevet den psykologiske thriller "Champagnepigen" (2007), børnebogen "Glashuset" (2008), en gendigtning af "Alice i Eventyrland" (2006), kunstnerromanen "Førsteelskeren"(2012) samt de gotiske romaner "Silhuet af en synder" (2010) og "Hvor intet bryder vinden" (2015).