DKK 75,00

26.04.2018 kl. 10:00

Kulturhuset og AOF

DKK 75,00

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Fem foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont. Vi gør op med det paradigme at barsel er 'ammehjerne' og karrierehæmmende 'tomgang' - tværtimod giver barsel eksklusiv tid (med baby på armen ganske vist) til refleksion og at tilfredsstille sin almene nysgerrighed på nye, områder, hvilket der sjældent er megen tid til i hverdagen med børn, job, hente/bringe, madlavning osv.

Barselsakademiet kører på tredje sæson og finder sted i Kulturhuset fem torsdage i foråret 2018. Hver gang vil der være et oplæg om et emne, der giver adspredelse, inspiration og "ilt" til det nysgerrige barselshoved.

Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer/triller med børnene.

15. marts: "Myanmar – et sydøstasiatisk land – et spændingsfelt med håb og drømme” ved Kirstine Lya Høj Mathiesen

5. april: ”Mor og iværksætter” ved Bettina Skindstad

26. april: ”Sank – spis naturen” ved Johan Mejniche

3. maj: ”Det er træls at være en bette lort” ved Uffe Høj

17. maj : ”Hvad skal vi egentlig med den der kirke?” ved Bettina Franch

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle fem foredrag koster 200 kr. Denne billettype kan købes under det første arrangement.

Til det tredje foredrag i rækken, fortæller Johan Mejniche under overskriften ”Sank – spis naturen”.

Johan Mejniche er biolog, studerer engelsk på Aarhus Universitet og er medstifter af den populære bevægelse "Natur Retur".

Sankning, at samle spiselige råvarer i naturen, trender i øjeblikket herhjemme. Sankning er både en vej til at leve mere bæredygtigt, en god lejlighed til at komme ud i naturen og en kilde til ny inspiration i madlavningen. Det er en aktivitet, der egner sig til alle aldersgrupper og som passer godt ind i vores moderne tidsånd.  Derfor kan man hurtigt få den idé, at der er tale om et nyt fænomen, men sankning er i virkeligheden en grundlæggende menneskelig adfærd, som vi altid har benyttet os af.

Kom og bliv klogere på hvorfor det lige netop er nu, vi er ved at genopfinde det ”at sanke”, samt hvad du kan bruge sankning til i din hverdag. Foredraget vil byde på konkret starthjælp til, hvordan man selv kommer godt i gang med at sanke.