DKK 75,00

05.04.2018 kl. 10:00

Kulturhuset og AOF

DKK 75,00

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Fem foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont. Vi gør op med det paradigme at barsel er 'ammehjerne' og karrierehæmmende 'tomgang' - tværtimod giver barsel eksklusiv tid (med baby på armen ganske vist) til refleksion og at tilfredsstille sin almene nysgerrighed på nye, områder, hvilket der sjældent er megen tid til i hverdagen med børn, job, hente/bringe, madlavning osv.

Barselsakademiet kører på tredje sæson og finder sted i Kulturhuset fem torsdage i foråret 2018. Hver gang vil der være et oplæg om et emne, der giver adspredelse, inspiration og "ilt" til det nysgerrige barselshoved.

Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer/triller med børnene.

15. marts: "Myanmar – et sydøstasiatisk land – et spændingsfelt med håb og drømme” ved Kirstine Lya Høj Mathiesen

5. april: ”Mor og iværksætter” ved Bettina Skindstad

26. april: ”Sank – spis naturen” ved Johan Mejniche

3. maj: ”Det er træls at være en bette lort” ved Uffe Høj

17. maj : ”Hvad skal vi egentlig med den der kirke?” ved Bettina Franch

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle fem foredrag koster 200 kr. Denne billettype kan købes under det første arrangement.

Til det andet foredrag i rækken, fortæller Bettina Skindstad om at være mor og iværksætter.

Da min datter var 11 måneder gammel, var hun en af de første der blev afleveret i vuggestuen – og ofte den sidste, der blev hentet. Min daglige hyperventilering var et helt klart tegn på, at noget var helt galt. Både min mand og jeg havde krævende jobs, og mit lå tilmed 100 km væk. Jeg holdt kun til det i tre måneder. I dag har jeg to børn og tre virksomheder. Og jeg hyperventilerer ikke mere.

De klassiske iværksætterhistorier handler ofte om, hvordan man arbejder i døgndrift, og familien – det er nogen man hilser på i forbifarten. Men der er en anden fortælling. Den, der handler om fleksibilitet og glæden ved at arbejde med noget, der gør en glad. Og hvad godt, det gør for en familie. Min historie er hverken rosenrød eller uden knubs. Jeg har heller ikke fundet sandheden endnu. Men jeg er blevet bedre til at stå fast, mærke efter og tage til- og fravalg, så der både er plads til mine drømme og børnenes behov.

Jeg vil gerne komme og dele mine erfaringer – på godt og ondt – om det, at være mor og iværksætter. Om opturene, nedturene og om hvordan man går fra panik til ro i maven, når man har hævet sin pensionsopsparing og ikke aner, om det er penge på kontoen om to måneder.

Omdrejningspunktet i mine virksomheder er fællesskab og kreativitet, og jeg arbejder med konceptudvikling, branding og design. Så mit oplæg kommer nok også til at handle lidt om, hvordan man driver virksomhed, når man ikke aner en skid om Excel-ark.