DKK 50,00

06.05.2018 kl. 13:00

Kultursalonen

DKK 50,00

Søndagsmatine med Mette Moestrup og Mette Østergaard Henriksen.

Forrygende eftermiddag i selskab med Mette Moestrup og Mette Østergaard Henriksen.

I den første time fortæller Mette Moestrup om sit arbejde som forfatter og performer. Mette Moestrup er født i Århus, men bor nu i København. Hun er uddannet cand. phil. i litteraturhistorie. I en lang årrække har hun været fast lærer både på Forfatterskolen i København, Göteborg og Bergen.

Mette Moestrup har udgivet både digte og børnebøger, tekstkcollager og fællesbogen ”Frit Flet”, som er et  samarbejde med Line Knutzon og Naja Marie Aidt. Hun har senest  været  aktuel med Mit Drømmebibliotek i Herlev og  SheShow.

I den anden time vil Mette Moestrup fortælle om sit arbejde med at oversætte den amerikanske kultforfatter Eileen Myles’ bog IKKE MIG. Eileen Myles voksede op i en katolsk arbejdefamilie i Boston og flyttede til New York i 1974 for at blive digter. IKKE MIG er Eileen Myles’ gennembrudsdigtsamling fra 1991; den  er kompromisløs og normkritisk, både i sin trashede, viltre form og i sit indhold. IKKE MIG handler om køn og homoseksualitet, klasseskel og byfornyelse. Og om barndom og kærlighed. Telefonsvareren, som blinker. Eileen Myles  blev i 2014 kendt som muse for en karakter i tv-serien Transparent.

Søndagsmatineen styres af Mette Østergaard Henriksen, der er forfatter og bosat i Aarhus.