D-dag: Dialog og debat.

17.03.2018 kl. 11:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

17.03.2018 kl. 11:00

Ungdomsrådet, AOF, Skanderborg Bibliotek, Kulturhusets Ungegruppe og Kulturhuset

Dialog, debat og demokrati.

Generationer mødes og meninger brydes. D-dag fejrer demokratiet, dialogen og debatten på en både munter og seriøs facon. Årets tema er "Ungdommen som forandringskraft".

Program:

Kl. 11.00: Borgmester Jørgen Gaarde byder velkommen. Dagens tema introduceres med en munter fællessang.

Kl. 11.15: 1968: ”Hvor er alle drømmene, I drømte?” Musiker, debattør og revisor Peter Ingemann: ”Hvilken betydning har ungdomsoprøret fra 1968 haft på nutidens politik, kønspolitik og de menneskelige relationer?”

Kl. 11.30: Østjyllands bedste ungdomsparti, afvikling af udendørs discipliner.

Kl. 12.00: Politiske sange: Paroler og poesi - Politiske sange før og nu med Kruhøffer og Vejs.

Kl. 12.00: ”Er politikere resistente over for fakta?” Oplæg ved ph.d. studerende Julian Christensen fra Statskundskab i Aarhus.

Kl. 12.30: Kurdisk kædedans.

Kl. 13.00: ”Politiske ændringer? Er ungdommen en forandringskraft – fup eller fakta?” To generationer diskuterer mål, midler og forandringer. Dialog og Debat mellem projektleder fra Ungdomsbureauet Martin Fehr og musiker Peter Ingemann.

Kl. 13.30: LO: ”Hører de solidariske visioner en svunden tid til?” Oplæg og interview med næstformand i LO Nanna Højlund.

Kl. 14.00: EU: ”Er demokratiet i Europa i fare?”. En samtale med afsæt i udviklingen i Østeuropa og britisk exit fra EU med bestyrelsesmedlem i DEO Jasmine Søgård og gymnasielærer Mathias Strand.

Kl. 14.10: ”Skal vi så snart have det ungdomsoprør?” Debat mellem Ungdomspartierne.

Kl. 14.45: Myanmar: ”Unge drømme om fremskridt og demokrati.”  Antropologistuderende Kirstine Lya Høj Mathiesen om feltarbejdet i Myanmar.

Kl. 14.45: ”Det blev ikke fast adresse på Christiansborg!” To ungdomspolitikere diskuterer. Forhenværende folketingsmedlem Jeppe Mikkelsen og forhenværende byrådsmedlem Maria Baagøe Bove.

Kl. 15.30: Østjyllands bedste ungdomsparti, indendørs discipliner.

Der kan forekomme ændringer i programmet.

Hele dagen vil man kunne spille demokratispillet. Arrangementet foregår i hele Kulturhuset kl. 11-16.00.