Jan Grarup

08.05.2018 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

08.05.2018 kl. 19:30

Skanderborg Bibliotek

Foredrag om bogværket ”And then there was silence”.

Foredrag med Jan Grarup om livet som fotograf i verdens brændpunkter.

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier.

Jan Grarup er blevet hædret med mange prestigefyldte priser, for humanistisk fotografering. Han har fire gange udstillet på VISA POUR L'IMAGE og vundet VISA D'OR for hans dækning af Darfurs humanitære krise. Jan Grarup er medforfatter til bogen ”Mærket for livet”.

Foredraget vil primært handle om bogværket ”And then there was silence”. Bogen er et fotografisk monument over Jan Grarupss årtier lange arbejde som fotograf i nogle af klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt. Jan Grarup giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge crowdfundede bog "And then there was silence” er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion og bærer en skønhed.