Matilde Kimer

07.11.2018 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

07.11.2018 kl. 19:00

Skanderborg Debatforum

Foredraget "Det nye Rusland".

Foredraget "Det nye Rusland - og hvad der venter i Putins fjerde præsidentperiode" med udenrigskorrespondent, journalist, forfatter og foredragsholder Matilde Kimer.

Som DR's korrespondent i Ukraine og Rusland har Matilde Kimer en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande.

I sit nye foredrag inviterer hun publikum ind i sit univers, når hun stiller skarpt på russiske forhold, alt sammen i i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

Det var langt fra planlagt , at Matilde Kimer skulle være udenrigskorrespondent i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, som var alt andet end Korsør, hvor hun er født.

I januar 2017 modtog Matilde Kimer Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine.