Kira Skov

18.04.2018 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

18.04.2018 kl. 20:00

Koncert med Kira Skov og band.

Kira Skov mistede sin mand Nicolai Munch-Hansen i slutningen af februar 2017. Nicolai var foruden at være hendes ægtemand og far til deres søn Morgan, også hendes tætteste musikalske samarbejdspartner igennem de sidste 13 år.

Som en måde at bearbejde sin sorg på begyndte Kira Skov kort tid efter Nicolais bortgang at skrive sange til sin mand. Sange om livet og den pludselige død og det chok som fulgte i kølvandet. Dette blev en måde at give sorgen en form på og ligeledes har det været en måde at have fornemmelsen af en fortsat kommunikation, til dels på grund af deres meget stærke fælles sprog i musikken.

Kira Skov har skrevet en række personlige sange, men hun har også på sin rejse gennem sorgens land fundet trøst og inspiration i Den tibetanske døde bog og hos digtere og forfattere som Rilke, Walt Whitman, Marilynne Robinsson og Naja Marie Aidt. Sangene tager udgangspunkt hendes personlige tab, men favner samtidig et universelt tema som vedkommer os alle.

Det musikalske univers udfolder sig i intime rammer med sparsom instrumentering. Elektriske og akustiske guitarer, violin, cello, kontrabas og percussion. Det er sange med historiefortællingen i centrum, med referencer til en sangskriver traditionen som bekender sig til blandt andet Leonard Cohen, Joni Mitchell og Towns Van Zandt.

Oplev Kira Skov med fuldt band bestående af Oliver Hoiness, Silas Tinglef, Maria Jagt og AC Anders Christensen. Til koncerten vil hun spille de nye sange samt en række udvalgte sange fra hendes efterhånden omfattende bagkatalog.