Trio Before

12.11.2017 kl. 15:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Trio Before

Gratis koncert i Nedre Foyer.

Trio Before er kendt for at skabe en flot koncertoplevelse, hvor tilhørerne på tværs af generationer begejstres af et kendt repertoire, der er fornyet i kraft af smagfulde arrangementer, baseret på respekten for det fremragende originalmateriale og kærlighed til den danske tradition og kulturarv.

Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det er vigtigt for trioen at beholde ægtheden og enkeltheden i musikken. Samtidig er det også vigtigt at kunne tilføje noget nyt, blandt andet ved at inddrage elementer af improvisation i fortolkningen af melodierne.

En koncert med Trio before er en musikalsk rejse for tilhørerne, hvor den instrumentale musik fremføres med et klart og enkelt, men nutidigt udtryk, og melodierne introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og tiden, hvor melodierne er skrevet.

Koncerten tager udgangspunkt i trioens nyeste plade "Den danske sang". Repertoiret  spænder bredt med sange og salmer fra den danske sangskat. Pladen indeholder melodier som ”Livet er en morgengave”, ”Det dufter lysegrønt af græs” tog ”I skovens dybe stille ro”; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen og Otto Mortensen er repræsenteret med tekster af blandt andre Grundtvig og Halfdan Rasmussen.

Trio Before har eksisteret siden 2006, og består af Claus Behrens (sopran og tenorsaxofonist) Niels Erichsen (pianist og organist) og Peter Friis (kontrabassist og ingeniør).