Operakor: Brus og bobler

24.04.2018 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

24.04.2018 kl. 19:30

Teaterforsyningen og Kulturhuset

Festlig scenisk korforestilling med Den Jyske Operas Kor.

Brus og bobler er en fejring af de bedste og allermest kendte operakor sat i en dramatisk sammenhæng med klaverakkompagnement. Glæd jer til at høre "Fangekoret" fra Nabucco, "Brudekoret" fra Lohengrin, "Gæsternes Indtog" fra Tannhäuser, "Påskekoret" fra Cavalleria Rusticana, uddrag fra Carmen og meget andet.

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover blandt andet med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, blandt andet i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter med andre kulturelle aktører.