Jonah Blacksmith trio

02.02.2018 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

02.02.2018 kl. 20:00

Intim trio koncert med det populære folk-band.

Brødrene Alstrup drager i februar 2018 ud på en intim trio-tour med et til anledningen nedbarberet setup. Til gengæld bliver der ikke skruet ned for hverken gode sange, hygge og nærvær, eller for skæve anekdoter og ditto smil.

Jonah Blacksmith blev dannet af brødrene Simon og Thomas Alstrup. Bandnavnet er en hyldest til deres bedstefar Johannes Smed - og brødrenes musik er efter sigende vokset ”ud af barndommens landsbysmedje på ’udkanten’ af Danmark, hvor bedstefar gav den musikalske arv videre til to, lærenemme drenge”.

Hvor end scenen er i Vancouver eller i Vanløse fornægter Jonah Blacksmith's Thy’ske ophav sig ikke. Den varme og vedkommende atmosfære på scenen, peger tilbage til bedsteforældrenes hyggelige dagligstue i Koldby. Her dannede diverse strengeinstrumenter, klaver og harmonika så ofte i barndommen den musikalske ramme for samværet med børn såvel som børnebørn. Sangene fra bandets to albums taget ligeså afsæt i det personlige og vedkommende, og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.

Den for nyligt afsluttede sommertour har høstet store anmelderroser. Bandet spillede både på Smukfest, Komos Festival, Tinderbox og Tønder Festival. Bandet aflagde desuden Canada besøg i juli måned og spillede blandt andet på den legendariske Winnipeg Folk Festival og Vancouver Folk Festival.

Det selvbetitlede album Jonah Blacksmith fra 2017 har opnået massivt airplay - ikke mindst på P4, hvor singlerne "Once You Love" og "Daughter Of Jonah" har været i daglig rotation. Disse og mange andre sange vil komme under kærlig behandling, og kan altså til februar opleves i en ‘triofiseret’ udgave.