Romeo og Julie

13.03.2018 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

13.03.2018 kl. 19:00

Tchaikovsky-balletten opfører Romeo og Julie.

St. Petersburg Alexandrinsky Theatre Tchaikovsky Ballet præsenterer Romeo og Julie.

William Shakespeares mest populære og velkendte fortælling om Romeo og Julie fremføres i en ny storslået og farverig udgave. Gør dig klar til at fordybe dig i en verden af klassisk russisk ballet og fantastisk musik skrevet af den store komponist Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Handlingen tager tilskueren tilbage til det 14. århundrede og til den italienske by Verona, hvor kærlighedshistorien om det unge par begynder. Parrets forening er umulig på grund af deres familier, der er i fejd med hinanden. Under et bal hos Capulet familien mødes Romeo og Julie og de forelsker sig hovedkuls i hinanden. Parret bliver dog adskilt af den fejde der har fundet sted mellem deres familier i årevis. Kun de unges ultimative offer kan forene deres familier.

Det legendariske Alexandrinsky Theatre er det ældste nationale teater i Rusland. Teatret er grundlagt den 30 august 1756 og datoen opfattes som fødselsdagen for al professionel russisk teater.

Tchaikovsky Ballettens artister er topprofessionelle og er uddannet indenfor traditionel russisk ballet. Ensemblet har hjemme på Alexandrinsky Theatre, men optræder også på Hermitage Theatre, Makhailovsky Theatre og mange af de store scener i  Europa, Japan og USA.