Pligten Kalder

15.03.2018 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

15.03.2018 kl. 20:00

Koncert med Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen.

Pligten Kalder består af Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen. Bandet præsenterer original og frygtsom dansk musik og de gør det endda med et elakstikdrevet orgel fra en meget brun fortid. Optiganet er del af Pligten Kalders unikke grundstemning. Måske ligger det danske gemt i en dystert vibrerende balance mellem det storslåede og konkrete. Alvor for sjov og sjov med alvor. Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det, og man må godt have det sjovt imens.

Torben Steno bestyrer orglets omdrejningshastighed og øvrige tangenter med hård hånd. Torben Steno er journalist, foredragsholder, studievært og musiker. Han var i flere år medvært i DR2s alternative madprogram "Hjemmeservice" sammen med Mik Schack.

Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen. Johan Olsen er nok mest kendt som forsanger i Magten Korridorer og så har han en ph.d. i proteinkrystallogrofi.

Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. Hans spil er i øvrigt det hele værd i sig selv.

Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten med mere Søren Mikkelsen.

Pligten Kalder ligner heldigvis ikke ret meget andet på den danske scene. De er kendt for at skabe magiske øjeblikke og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange. Her får Steno og Olsen sig som regel en anekdotisk snak om alt eller intet, mens Peter bevarer roen for alle.