Fernisering

16.08.2017 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

16.08.2017 kl. 17:00

Fernisering på ny udstilling med værker af Claus Brøndum Sørensen.

Landskabsmaleren Claus Brøndum Sørensen er opvokset i Nordjylland og finder sine motiver i den danske natur, især ved Vesterhavet og langs de nordjyske fjorde. I mange af hans motiver ser man mødet mellem kystens skrænter med ensomt beliggende huse og store og dybe havflader. Der er havblik i hans billeder og landskaberne fremtræder derfor rolige og meditative.

Claus Brøndum Sørensens kompositioner er enkle. Han dyrker et flademaleri, hvor personer og detaljer udelades. Tilbage står et forenklet og meget stofligt udtryk. Paletten følger årstidernes skiftende lys og vejr, og titlerne på malerierne henviser ofte til nordjyske lokaliteter, som for eksempel Mårup Kirke og Rubjerg Knude.

Selvom Claus Brøndum Sørensens far var kunstmaler, og han derfor malede oliemalerier på lærred, før han kunne læse og skrive, så valgte han at uddanne sig til cand.mag. i kunsthistorie og historie ved Aarhus Universitet. Supplerende har han modtaget undervisning hos maleren Noel White. Det indgående kendskab til kunsthistorien afspejles i hans motiver og maleteknik.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 16. august til den 1. oktober 2017.