Sofia Karlsson

26.10.2017 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

26.10.2017 kl. 20:00

Koncert med den svenske sangerinde.

Svenske Sofia Karlsson er en kunstner, som vover mangt og meget. På scenen er hun udfordrende, nærværende og underholdende som få. Sofia Karlsson behersker adskillige instrumenter, men det er den rene, klare stemme og varme, indtrængende tone, der især rammer publikum i hjertet.

Publikum kan glæde sig til at opleve en stemme, som med små midler formår at formidle en hel stjernehimmel af følelser. Sofia Karlsson byder publikum på et musikalsk håndværk med et stort og bredt anslag. En fint afstemt akustisk oplevelse, som gennemsyres af varme, improvisation og nærhed.

I Sverige er Sofia Karlsson blevet en ægte stjerne siden gennembruddet med albummet ”Svarta Ballader”. Også i Danmark har Sofia Karlsson betaget sit publikum, når hun - alt for sjældent - har langt vejen forbi.

Sofia Karlsson er en af Nordens største stemmer. I Danmark fik hun sit gennembrud i 2006, da hun optrådte på Tønder Festival og vandt en Danish Music Award for bedste udenlandske sangerinde. Samme år vandt hun også en Svensk Grammy og i Sverige har hun siden vundet flere Grammy’er og etableret sig som et af de helt store navne på den svenske folk-scene.

Repertoiret til koncerten er en blanding af Sofia Karlssons enestående fortolkninger af traditionelle svenske sange og sangskrivere som Dan Andersson, Fred Åkerström og Evert Taube og hendes egne sange, som har ført vise-traditionen helt op til nutiden.