Dorthe Nors

14.11.2017 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

14.11.2017 kl. 19:30

Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag med forfatteren til "Spejl, skulder, blink".

Dorthe Nors fortæller om sit forfatterskab og bogen "Spejl, skulder, blink".

"Spejl, skulder, blink" handler om Sonja, der bor på Vesterbro men drømmer om barndommens Vestjylland. Hun er ved at tage kørekort, men det kører ikke for hovedpersonen, der bakser med både livet og gearstangen.

Dorthe Nors er født i Herning i 1970, men opvokset i det lille landsogn Sinding-Ørre nordvest for byen. Som tyveårig flyttede hun til Aarhus, hvor hun studerede nordisk litteratur og kunsthistorie på universitetet. Efter en del år i København valgte hun for et par år siden at flytte tilbage til Jylland og bor nu i Vedersø ved Vesterhavet.

Dorthe Nors har skrevet romanerne "Soul" (2001), "Stormesteren" (2003), "Ann Lie" (2005), "Dage" (2010), "Minna mangler et øvelokale" (2013), "Spejl, skulder, blink" (2016) og "Det var så den vinter" (genudgivelse af "Minna mangler et øvelokale" og "Dage", 2016). Hun har desuden udgivet en lang række noveller, heriblandt novellesamlingen "Kantslag" (2008).

I marts 2017 blev Dorthe Nors som den første dansker nogensinde nomineret til The Man Booker International Prize. I april 2017 blev feltet skåret ned fra 12 til 6 forfattere, så Dorthe Nors nu er shortlisted til den fornemme pris.

Dorthe Nors er nomineret til The Man Booker International Prize for romanen "Spejl, skulder, blink". Romanen er allerede solgt til udgivelse i en række lande og udgivelsen i USA er fremskudt.