Merete Pryds Helle

18.01.2018 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

18.01.2018 kl. 19:30

Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag om romanen "Folkets skønhed".

I 2016 udkom Merete Pryds Helles roman "Folkets skønhed", som er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag og børneflokken vokser, og munder ud i en dannelsesroman om den lille fattige Marie, som drager til København for kærligheden, men aldrig river sig fri fra sit ophav og sin familie. Merete Pryds Helle har skrevet romanen på sin mors historie og er således et autentisk billede på den familie, som moren Marie voksede op i.

"Folkets skønhed" indbragte Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Romanen var desuden nomineret til Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen.

I dette gribende, personlige og tankevækkende foredrag fortæller Merete Pryds Helle om arbejdet med at skrive romanen, om at tage tilbage til daglejerhuset i Østerskov på det sydøstlige Langeland, og om udfordringerne med at skrive romanen, som henter inspiration i Meretes egen opvækst.