Chris Minh Doky

23.11.2017 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

23.11.2017 kl. 19:00

Foredrag om nærvær med musiker Chris Minh Doky.

Oplev Chris Minh Dokys personlige og ærlige foredrag om at miste sig selv i manglende nærvær. Hvordan skaber man nærvær i sit liv? I foredraget, der tager afsæt i Chris’ anmelderroste bog Nærvær, forsøger han at finde svar på dette spørgsmål. I jagten på svaret fortæller han med humor, indlevelse og på rørende vis sin livshistorie blandet med sin musikalske opdagelsesrejse – en lang rejse med op- og nedture.

Tidligt fandt Chris Minh Doky ud af, at han havde et særligt musikalsk talent, og ikke mindst at hans enorme musikalske nærvær gjorde ham til en af de helt store efterspurgte stjerner. Det nærvær han intuitivt følte og levede i musikken, formåede han dog ikke udenfor musikken. Ligeså stærkt som hans karriere voksede, ligeså stejlt gik det nedad i hans personlige liv. Lige så stor samhørighed han følte i musikken, lige så fremmedgjort følte han sig i livet udenfor. Det endte i stress, angst, skilsmisse og derouter, der ikke kun truede hans kærlighed til musik, men også nær havde slået ham ihjel.

Med en kombination af sin erfaring og tilgange fra musikkens nærvær, terapi og fysisk træning begyndte Chris at genopbygge sit liv på ny, og at genfinde livsgnisten og glæden til et sted, hvor han i dag er fri fra den stress, der førte til angst. I dag føler han den samme samhørighed med livet, som han gør i musikken. Den proces lærte ham, hvordan man ved at turde give slip og lave flere fejl kan blive bedre til at være til stede i nuet og opnå større nærvær i alle aspekter af livet.

Chris Minh Doky berører i foredraget svære og følsomme emner som angst og stress, som han selv har haft inde på livet, men i en munter tone og uden alvoren går tabt, og han kommer med sit personlige bud på, hvordan man opnår en følelse af mening, formål og glæde via nærvær i livet.

Chris Minh Doky er én af de få danskere som for alvor er brudt igennem internationalt. Igennem mere end to årtier har han kontinuerligt været én af en af verdens mest efterspurgte og anerkendte jazzmusikere