Samtalesalon

04.04.2017 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Skanderborg Bibliotek, AOF og Kulturhuset

Samtalesalon om tro med oplæg ved Jørgen Lorenzen.

Samtalesalonen indledes af Jørgen Lorenzen, der i mange år har været tilknyttet Slotskirken i Skanderborg som præst. Jørgen Lorenzen vil i sit oplæg komme ind på troens mange aspekte rog troens modsætninger. Jørgen Lorenzen anser tro som en naturlig del af det menneskelige tankegods, og vil argumentere for dette synspunkt. Oplægget er rummeligt i sin forståelse for hvad troen betyder for os, og vil ikke have nogen adresse til bestemte trosretninger eller måder at tro på.

Som udgangspunkt for salonens samtaler vil være en række spørgsmål så som: Er tro et fundamentalt behov for os mennesker. Er troen en privat sag, eller bør det vi tror på deles med andre. Er det tillad ladt at forsøge at overbevise andre om at netop jeg den rette tro? Hvad vil det sige at være tro mod noget eller nogen?

Måske går ikke så mange i kirke som for år tilbage, men tanken om at noget større end netop os selv fylder hos os, og der er eksempler på mennesker, der søger efter netop det, der er større end dem selv.

Samtaler er roden til alt godt. Når vi snakker med nogen, der ikke ligner os selv, får vi nye perspektiver på vores idéer og indblik i andre livsformer. Jo mere vi øver os i at dele vores tanker, holdninger og begejstring med hinanden, jo nemmere bliver det også at finde sammen om at føre tankerne ud i livet. Jo mere forskellige gæsterne er, jo sjovere bliver samtalesalonerne, fordi man så under samtalerne virkelig får indblik i helt andre livsfaser og livsformer, end sin egen.

Der kræves ingen forhåndskundskaber eller forberedelse for at deltage. Og selvom der stilles spørgsmål, er der ingen rigtige eller forkerte svar – målet er ikke at nå en bestemt konklusion. Målet er den gode samtale. Og det er hyggeligt og sjovt uanset, om der er få eller mange.