D-dag: Dialog og debat

22.04.2017 kl. 11:00

Ungdomsrådet, AOF, Skanderborg Bibliotek, Projekt Højvangen og Kulturhuset

Dialog, debat og demokrati

Generationer mødes og meninger brydes. D-dag fejrer demokratiet, dialogen og debatten på en både munter og seriøs facon.

D-dag har til formål at fejre det danske demokrati. Og det er der masser af gode grunde til. Dels er arrangørernes begejstring for den Hal Koch’ske demokratitænkning: ”Det er Samtalen (Dialogen) og den gensidige Forståelse og Respekt, som er Demokratiets Væsen" ikke blevet mindre. Dels er behovet for demokratisk tænkning og handling desværre heller ikke blevet mindre det sidste års tid.

D-dag består af en række forskellige aktiviteter såsom debatter, foredrag og underholdning, der foregår i hele Kulturhuset kl. 11-16.00.

Hele dagen er der boder i Nedre Foyer fra ungdomspartierne, Integrationsrådet, Projekt Højvangen, Flygtningefrivillige, Folkebevægelsen mod EU og Europabevægelsen.

Dagens program:

Kl. 11.00: Mød byrådskandidaterne til kommunevalget 2017 i en debat om aktuelle og overordnede problemstillinger.

Kl. 12.15: Mød Kirsten Brosbøl (Socialdemokratiet), Kirsten Normann Andersen (SF), Mette Dencker (Dansk Folkeparti), Fatma Øktem (Venstre), Christian Juhl (Folkebevægelsen mod EU) og Poul Elmegaard (Europabevægelsen) til en snak om demokratiets tilstand.

Kl. 13.30: Ungdomspartierne mødes i en dyst om kåring som Østjyllands bedste ungdomsparti.

Kl. 13.30: Foredrag ved Christoph Ellesgaard, forfatter til den anmelderroste bog ”Magtens Atlas”.

Kl. 15.00: Foredrag og stand up ved Sanne Søndergaard under overskriften ”Voksenmobning for let øvede”.