DKK 120,00

Arven fra 67

17.05.2017 kl. 18:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Arrangør:

Kulturhuset og Di Heslige Slønglers Klup

DKK 120,00

En aften om nybruddet i dansk børnelitteratur i 1967.

Kulturhuset og Di Heslige Slønglers Klup fejrer 50-året for nybruddet i dansk børnelitteratur, hvor fem forfattere i 1967 havde epokegørende udgivelser.

Arrangementet består af to dele. Først vil professor Torben Weinreich fortælle om 1967, der var et skelsættende år for dansk børnelitteratur. Derefter vil Flemming og Carl Quist-Møller tale om deres fantasifulde fortællinger for børn.

Professor Torben Weinreich - Arven fra 67

Slutningen af 1967 blev et afgørende år for dansk børnelitteratur. I løbet af mindre end to måneder udkom fem værker, som ændrede børnelitteraturen både, hvad form og indhold angår. Blandt værkerne var Ole Lund Kirkegaards "Lille Virgil" og Halfdan Rasmussens "Halfdans ABC". Foredraget placerer de nye værker i en børnelitterær og samfundsmæssig sammenhæng. Og der trækkes tråde frem til i dag.

Flemming og Carl Quist Møller  - To generationer i fantasiens tjeneste

Flemming Quist Møller fortæller om et langt kreativt liv med historier, tegninger og trommer. Han beretter om tilblivelsen af Cykelmyggen Myggen og Bennys Badekar. Carl Quist Møller har arvet faderens evner med sine Løgnehistorier og trommer. De to kunstnere fortæller også om deres samarbejde omkring Jungledyret Hugo. En lille trommesolo bliver der nok også plads til.