Fernisering

22.03.2017 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Fernisering på ny udstilling med grafiske værker og skulpturer af Thomas Andersson.

Thomas Andersson, der er uddannet på Grafisk Skole og Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, er grafiker, billedhugger, tingfinder, koncept- og installationskunstner. Sideløbende med sin karriere som kunstner, underviste han i mange år i skulptur på Århus Kunstakademi, indtil han for få år siden oprettede ”Skulpturskolen” på den bakke mellem Forlev og Mesing, hvor han har i flere årtier har haft sin bopæl.

Udstillingen i Kulturhuset bliver to-delt. I Nedre Foyer præsenterer Thomas Andersson et grafikprojekt, der tager afsæt i et stykke grafik af en fugleflok, hvor hele oplaget på 25 stk. udstilles indrammet side ved side. I Øvre Foyer vises en blanding af små bronzeskulpturer sammen med grafik og enkelte større skulpturer.

Thomas Andersson har de senere år markeret sig som formand for Kunstråd Skanderborg og som ejer af Danmarks måske mindste galleri, Convoj, beliggende i forbindelse med Skulpturskolen og privatboligen.  Hver måned har han i flere år skabt et værk til galleriet og påvist at det at lave kunst ikke er et spørgsmål om anvendelse af dyre materialer og traditionelle kunstneriske teknikker, men en alternativ måde at stille spørgsmål til tilværelse, samfund og ikke mindst til selve kunstbegrebet og institutionerne omkring kunsten.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 22. marts til den 3. maj 2017.