Søren Ulrik Thomsen

26.03.2017 kl. 13:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF og Kulturhuset

Søndagsmatiné med Søren Ulrik Thomsen i samtale med Steen Bille.

Søren Ulrik Thomsen er en anerkendt og populær dansk digter og essayist. I 2011 udkom Søren Ulrik Thomsens første digtsamling i ni år "Rystet spejl". Udgivelsen markerede hans 30 års forfatterjubilæum.

Søndagsmatiné byder på en uformel snak om liv og litteratur. Med vin i glassene og en intim og uhøjtidelig stemning, vil der blive mulighed for at få et unikt blik ind i forfatterens kunst og virke.

Søren Ulrik Thomsen har igennem de sidste 36 år udgivet en perlerække af digte af essays. Hans samlede litterære værk slår monumentalt fast, at han som lyriker har en enestående plads i samtidslitteraturen og er en levende klassiker. Søren Ulrik Thomsen blev medlem af Det Danske Akademi i 1995 og blev samme år tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Søren Ulrik Thomsen vil være i samtale med journalist Steen Bille. Steen Bille er en mangfoldig og erfaren journalist med 32 års erfaring, blandt andet fra Århus Stiftstidende. Som frivillig har han i mere end 20 år arbejdet med kommunikation og været idéskaber, initiativtager, formidler og engageret aktør i sit lokalsamfund. Steen Bille brænder for litteratur i alle former. Han har fulgt Søren Ulrik Thomsen siden debuten med "Cityslang" i 1981.

Udgangspunktet til søndagsmatinéen vil være den sidst udgivne essaysamling "En hårnål klemt inde bag panelet". Essaysamlingen indeholder tekster, som genremæssigt går fra det essayistiske reflekterende til erindringshistorier og prosadigte. Dagen vil byde på afstikkere til og forhåbentlig oplæsning fra udvalgte værker fra Søren Ulrik Thomsen imponerende bagkatalog.