Barselsakademiet

20.04.2017 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i foråret 2017. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

2. marts: "Baby, barsel og blogging – og så tilbage på jobbet" v. Marina fra candmor.dk
16. marts: "Slip din indre iværksætter løs – sådan gør du drømmen til virkelighed" v. Lene Løvbjerg Smidstrup fra Jyske Bank
23. marts: "Hemmeligheden bag børns gode leg og udvikling – forstå dit barns signaler" v. afspændingspædagog Majbritt Mørk
20. april: "Økologisk mad til baby- og børnefamilier – hvordan lader det sig gøre i en travl hverdag?" v. Annemette Østergaard Bach fra frugtformidlingen
4. maj: "Opdragelse til fællesskab – om at finde sig selv i de andre" v. Stig Skov Mortensen fra tænketanken SOPHIA
11. maj: "Heslige historier fra Skanderborg – kom bag om forfatter Ole Lund Kirkegaard" v. museumsinspektør Charlotte Abildgaard Paulsen

Billetter koster 100 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 375 kr. Denne billettype kan købes under de første arrangementer.

Økologisk mad til baby- og børnefamilier – hvordan lader det sig gøre i en travl hverdag? v. Annemette Østergaard Bach, PB i Ernæring og Sundhed, Partner i Frugtformidlingen

Når små børn begynder deres spiseliv, starter en ny epoke i de fleste familier. Der skal være tyggevenlig mad på bordet hver dag – og helst inden klokken 18. At lave lækker, økologisk og sund mad kan hurtigt blive dagens udfordring, når man har travlt. I oplægget kommer Annemette Østergaard Bach ind på: Hvorfor skal jeg vælge økologi? Hvad betyder det at undgå tilsætningsstoffer, farvestoffer og konserveringsmidler? Og hvad skal jeg se efter, når jeg handler ind? Du får samtidig praktiske råd til den økologiske husholdning, indkøbene og diskussionerne med bedsteforældrene.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med