Barselsakademiet

23.03.2017 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

23.03.2017 kl. 09:30

AOF og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i foråret 2017. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

2. marts: "Baby, barsel og blogging – og så tilbage på jobbet" v. Marina fra candmor.dk
16. marts: "Slip din indre iværksætter løs – sådan gør du drømmen til virkelighed" v. Lene Løvbjerg Smidstrup fra Jyske Bank
23. marts: "Hemmeligheden bag børns gode leg og udvikling – forstå dit barns signaler" v. afspændingspædagog Majbritt Mørk
20. april: "Økologisk mad til baby- og børnefamilier – hvordan lader det sig gøre i en travl hverdag?" v. Annemette Østergaard Bach fra frugtformidlingen
4. maj: "Opdragelse til fællesskab – om at finde sig selv i de andre" v. Stig Skov Mortensen fra tænketanken SOPHIA
11. maj: "Heslige historier fra Skanderborg – kom bag om forfatter Ole Lund Kirkegaard" v. museumsinspektør Charlotte Abildgaard Paulsen

Billetter koster 100 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 375 kr. Denne billettype kan købes under det første arrangement.

Hemmeligheden bag børns gode leg og udvikling — forstå dit barns signaler v. Majbritt Mørk, afspændingspædagog, sanseintegrationsterapeut og motorikvejleder

Viggo står og kigger på, at de andre leger - nogle klatrer i træer, og andre leger tagfat. Liv er meget selektiv, når hun skal spise, og hun slår de andre børn. Vi kender alle til de sensitive og signalstærke børn. Udfordringer i sanseapparatet kan påvirke dit barns trivsel, indlæring og forælder-barn-relationen. Majbritt Mørk fortæller om, hvor vigtig sansernes funktion er for barnets udvikling og trivsel. Hvordan stimulerer vi dem, og hvordan guider vi vores børn til at gøre tingene selv? Der vil blive diskuteret sanser og milepæle, så der skabes en forståelse for barnets udvikling.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med