Jan "Lama" Tvernø

01.11.2017 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

01.11.2017 kl. 19:30

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje.

Hvordan er det at sikkerhedslande to gange i Papua Ny-Guinea? Hvad tænker man egentlig på, når man står ansigt til ansigt med bjerggorillaer i Uganda? Hvordan er det at køre 800 km langs grænsen til Afghanistan? Hvad gør man, når man bliver tilbageholdt i La Paz lufthavn? Hvordan smager frokosten, når den er tilberedt på the Black Market under Ramadanen i Iran? Og hvor ulovligt er det? Hvad tager man med som værtindegave, når man er på besøg hos nomader i Mongoliet? Og hvordan kommer man i tanke om, at man vil på bjergbestigning i Andesbjergene?

Det ved Jan ”Lama” Tvernø, og han fortæller så medrivende og malerisk om sine rejseoplevelser fra nogle af verdens mindst besøgte områder, at du helt glemmer, at du ikke var med. Historierne er bakket op af hans fantastiske fotos.

Jan ”Lama” Tvernø har de seneste ti år drevet rejsebureauet Happy Lama Travel, der arrangerer rejser ud fra filosofien om, at hvis der er en plet på et landkort, så kan man komme dertil og eksistere. Det har givet Jan en masse spændende og bizarre rejseoplevelser, som han gerne fortæller om på en levende, informativ og underholdende facon.

”På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære. Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder. Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til højre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed. Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og jeg arbejder konstant på nye rejseidèer”.