Tom Buk-Swienty

22.03.2017 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Foredraget "Tommy og Tanne" om Karen Blixen og hendes lillebror Thomas Dinesen.

Foredrag baseret på Tom Buks-Swientys bog ”Tommy og Tanne” fra 2016.

I foredraget fortæller Tom Buk-Swienty om de makabre triumfer, uhyrlige rædsler og altopslugende kærlighedseventyr, som Thomas Dinesen oplever som soldat i 1. verdenskrig, mens Karen Blixen bosætter sig i Afrika som storvildtsjæger og kaffefarmer.

I løbet af foredraget vil Tom Buk-Swienty også fortælle om den magiske dag i efteråret 2012, da Thomas Dinesens dengang næsten 80-årige søn og Karen Blixens nevø, Tore Dinesen, overlod Tom Buk-Swienty en kuffert fuld af sin fars breve, dagbøger og andet materiale, der rummede en overraskende familiehemmelighed. Som led i sin research til bogen kommer Tom også ind på sine mange rejser i fodsporet på Thomas Dinesen og Karen Blixen, der har ført ham fra gamle franske skyttegrave over New York og Montreal til Karen Blixens farm i Kenya og herfra ud på Kenyas storslåede savanne. Desuden vil han fortælle den medrivende historie om Thomas Dinesens og Karen Blixens farefulde oplevelser midt i verdenshistoriske brændpunkter.

Som altid i Tom Buk-Swientys foredrag tager han deltagerne med ud på en rejse dybt ind i både dansk og international historie. Tom Buk-Swienty har fået adgang til familieejet kildemateriale, herunder en omfattende korrespondance, som gør det muligt at kaste nyt lys over én af Danmarkshistoriens største slægter.

Tom Buk-Swienty er prisvindende forfatter og en dygtig formidler. Han er uddannet historiker og det bærer hans forfatterskab præg af. I 2013 udkom Tom Buk-Swientys første bind om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen, som blev den mest solgte biografi samme år og i 2014 udkom andet bind.