Fernisering

01.12.2016 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Fernisering på ny udstilling med værker af Anette Andersen.

Udstilling med malerier af billedkunstner Anette Andersen. Anette Andersen har gået to år på Aarhus Kunstakademi og har de sidste 20 år arbejdet fuldtid som selvstændig billedkunstner.

Hun siger selv om sine værker:

Jeg startede med at male naturalistiske snor lige huse målt op på millimeter. Men en dag kaldte min datter på mig. ”Mor kommer du lige ind”. Den sidste maling på paletten blev hurtigt brugt på vind og skæve huse. Næste dag ville jeg male dem pænt lige. Men det skete aldrig. Jeg nød at slippe målebåndet. At give slip og se hvad der kommer ud af penslerne. Det er sjovt.

I mange år brugte jeg farvecirklen meget.  Og læste mange bøger om farvelære. Jeg har lært at to farver enten kan give hinanden liv eller de vil begge dø. Komplementærfarver, kolde og varme farver, klare og grumsede farver.  Hvis der er balance lever billedet og der opstår dynamik. Det er oftest de skæve klange der giver spænding i maleriet og i mit liv.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 1. til den 29. december 2016.