Rune Skyum-Nielsen

28.02.2017 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

28.02.2017 kl. 19:15

Litteraturklubben "De blå ugler", Skanderborg Bibliotek

Rune Skyum-Nielsen fortæller om Jakob Ejersbo under overskriften "Jakob var her".

Rune Skyum-Nielsen er forfatter og uddannet journalist. Han har i en årrække været blandt landets mest efterspurgte portrætjournalister. Som forfatter har han udgivet tre anmelderroste dokumentaristiske bøger. Hans seneste bog "Jakob var her" handler om forfatter Jakob Ejersbo.

”Jakob var her” er en dokumentaristisk bog, skrevet som en rekonstruktion. Den er baseret på hundredvis af interviewsessioner og poser med breve fra perioden 1980-2008. Historien fortælles gennem 33 kronvidner, der skiftevis holder kameraet på den egentlige hovedperson.

Hør historien om Jakob Ejersbo. En rodløs dreng, der hverken følte sig hjemme i Nordjylland eller Tanzania. En teenager, som desperat ledte efter kærlighed og en vej i livet. En ung mand, der fandt en ny familie i venner og bekendte fra Aalborgs underverden.

Bogen er fortællingen om en skribent, som ingen troede på. En kompromisløs sjæl, der brændte broer i bestræbelserne på at gøre sine bøger så stærke og rå som muligt. Jakob Ejersbo, som – på tærsklen til at se sit livsværk fuldbragt – blev stoppet af uhelbredelig sygdom.

”Jakob var her” handler om børn, der flyttes rundt, til de ikke længere kan føle sig hjemme. Om at tabe sit hjerte for foden af Afrikas højeste bjerg. Om ikke at kunne elske, før fortiden er skrevet ud af systemet. Om mennesker, der udnytter hinanden. Om virkelighed og fiktion, der smelter sammen, til ingen til sidst kan kende forskel. Om at ville noget i en grad, så kun døden kan komme i vejen.