Fernisering

01.11.2016 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Ny udstilling med værker af Vibeke Tøjner.

Få dage efter afsløringen af Vibeke Tøjners store udsmykning i det nye rådhus på Fælleden, kan Kulturhuset Skanderborg præsentere en udstilling af Vibeke Tøjners papirarbejder fra de senere år.

Vibeke Tøjner skriver selv om udstillingen:

Lige så længe jeg kan huske, er det første jeg gør, når jeg kommer til et sted, at finde et lille bord med plads til en skål med vand, et ark akvarelpapir og den lille Windsor og Newton box med de små koncentrerede farver.

At male en akvarel er at tilegne sig et sted. Den umiddelbare sansning af det fremmede sted kan indfanges og omsættes til akvarellen, fordi dens væsen grundlæggende er lethed. Derfor er akvarellen forbundet med rejsen og med det at være forskellige steder.

Vibeke Tøjner er dansk maler og grafiker. Hun er cand. mag. i fransk og kunsthistorie og som billedkunstner er hun autodidakt. Hun debuterede som kunstner i 1987.

Vibeke Tøjner er blandt andet repræsenteret på KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, Kunstmuseet i Tønder, Det nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Kastrupgårdsamlingen. Hun har desuden udført en række udsmykningsopgaver.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 1. til den 30. november.