Maria Helleberg

02.11.2016 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Skanderborg Bibliotek

Foredrag med forfatter Maria Helleberg om historiske film.

Foredrag med Maria Helleberg under overskriften "De ændrede historien – Historiske film".

Nogle film ændrer historien. De ændrer i alt fald for altid vor opfattelse af historiske perioder. Det er ikke fag-historikere, vi tyr til, når vi skal fremkalde billedet af for eksempel det antikke Rom – det er "Ben Hur", "Gladiator" eller "I, Claudius". Og så findes der egentlig slet ingen genre, som hedder “historiske film”. Ikke desto mindre har de haft enorm betydning for historieopfattelsen.

Maria Helleberg tager udgangspunkt i fejlene - hvorfor er der fejl i historiske film? Hvordan fortæller man historien uden mulighed for "fodnoter"? Og hvornår lykkes det at genskabe en periode, samtidig med at filmen fungerer som selvstændigt kunstværk?

Maria Helleberg er den historiske romans dronning. Hun debuterede som forfatter med den historiske roman “Seersken” i 1986 og har siden udgivet over 80 bøger, blandt andet samtidsromaner, biografier, rejsebøger, børne- og ungdomsbøger.