Folkeklubben

06.04.2017 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Pop til den tænkende hjerne og det bankende hjerte.

Folkeklubben er pop til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Det er musik og tekst, der tager stilling til den verden, som vers og omkvæd skal genlyde i.

Folkeklubben udsendte d. 26. august 2016 deres tredje album ”Slå flint!” – en plade, der fuldender en trilogi, som startede med "Nye Tider" i 2013 og "Danmarksfilm" i 2014.

Førstesinglen fra "Slå flint!"”Overlæge Jacobsen” har været 30 år undervejs, mens de fleste sange på albummet er skrevet og indspillet under en heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt; fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber, spillesteder og festivaler.

Folkeklubben spiller rendyrket folk, store (p)opsange samt hårdtslående rock’n’roll, bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens.

På debutalbummet ”Nye Tider” delte sange som ”Fedterøv” og ”For Pengene” lussinger ud på spillesteder og radioer landet over. På 2’eren”Danmarksfilm” tog bandet den snørklede vej ud i et Danmark, der spænder fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord. Over Bagenkop Havn og værtshuset på Vesterbro til Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus.

Folkeklubben besøger Kulturhuset som en del af deres "Det perfekte slag”-tour. Om touren siger bandet:
Det ligger i vores DNA at være spillemænd, og det har fra starten været planen, at gik efteråret godt, så skulle vi ud på en stor turné til foråret. ”Det perfekte slag”- turnéen er en hilsen til Torben Ulrich og vores sang af samme navn; det handler om på de 24 koncerter at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe gode, nye fortællinger."

Folkeklubben besøgte sidst Kulturhuset i efteråret 2015 med en forrygende og festlig koncert.