Fernisering

03.10.2016 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Fernisering på udstilling med værker af billedhugger Jørn Rønnau.

Jørn Rønnau udstiller det igangværende interaktive globale kunstværk ”Den usynlige by” og værket ”Skrevne billeder”.

"Den usynlige by" er et igangværende, interaktivt, globalt kunstværk. Værket består af mere end 1000 små, sære og skæve huse, lavet af mange slags træ og med 24 karat bladguld på tagene. Tilsammen udgør disse huse den usynlige by.

Hvert hus er signeret i bunden og har på siden et 3-cifret husnummer efterfulgt af ét eller flere bogstaver, som angiver træsorten på engelsk og eventuel oprindelse eller historie.

"Den usynlige by" er først og fremmest et levende, foranderligt og interaktivt kunstprojekt. Det handler om natur, idet det fastholder naturens mangfoldighed og viser rigdommen og skønheden i det små.

"Skrevne billeder" er et projekt, hvor billederne er indskrevet i nogle bestemte rammer og tilsammen danner en helhed.

Alle billederne har samme format (62x45 cm), for at understrege billedernes familieskab med siderne i en bog. Jørn Rønnau arbejder desuden med en slags sidenummerering, margin, vandrette skriftlinier, kalligrafi og en vis grad af læsbarhed, fordi billederne hører sammen i et projekt som afsøger grænseområderne mellem skrift, skriftbillede og billede.

Ikke alt hvad der står skrevet på billederne er Jørn Rønnaus egne ord, og det er ikke udtænkt på forhånd eller skrevet af efter kladde, det er skabt og skrevet under skabelsen af billederne. Teksten handler derfor om realiteten i min skrivende stund og det er ikke et forsøg på at skabe traditionel litteratur eller fiktion. Det handler i stedet om den mest totale sammenhæng mellem indhold og udførelse.

Jørn Rønnau er billedhugger og medlem af Kunstnersamfundet og Billedkunstnernes Forbund. Jørn Rønnau laver blandt andet skulpturer, udsmykning og grafik.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 3. til den 31. oktober 2016.