Miriam Mandipira

12.09.2016 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Skanderborg Jazzklub og Kulturhuset

Jazz, soul og blues med Miriam Mandipira og tre fremragende musikere.

Tre af landets bedste musikere er teamet op med sangerinden Miriam Mandipira. Sammen har de skabt en musik, der præsenterer jazz, blues og soul ved en koncert i absolut topklasse.

I front ved koncerten er sangerinden Miriam Mandipira, der gæstede Kulturhuset i december sammen med Paul Harrison. Med rødder i Zimbabwe har hun de senere år været et kærkomment indslag på den danske jazz- og bluesscene. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun sunget sig ind I de danske hjerter. Repertoiret er både jazzstandards, soul og blues.

Miriam Mandipira giver desuden prøver på sange fra sit elskede Afrika. Med Miriam Mandipira venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospel og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet fire CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band og i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason.

Guitaristen Per Gade har i mange år været ankermand i de mange Hammond projekter fra Kjeld Lauritsens hånd. Efter en international karriere med blandt andet Miles Davis trommeslageren Billy Cobham er Per nu en af de mest efterspurgte danske guitarister og han er blandt andet medlem af Radioens Big Band. Han dækker et bredt spektrum fra moderne jazz til blues og groovy stuff. Han er en særdeles stærk solist og en mesterlig akkompagnatør, der altid får det bedste ud af sine medspillere. Han er desuden en fremragende komponist.

Trommerne spilles af Søren Frost, der efter mange år i SP/Just/Frost vil fyre op under Hammondorglet med sine fede grooves. Søren har været aktiv også på gospelscenen med Etta Cameron og som mangeårig trommeslager i DR Big Band foruden jobs med internationale solister som for eksempel Dr. John the night tripper. Han er både med i brassbands og med mainstremjazzsolister som for eksempel Jacob Fischer. Søren er desuden ekvilibrist på tamburin og han er en af de musikere der altid holder en fest på scenen, uanset genre og venue.

Bandet udgav december 2015 CDen “Convergence” og følger nu op live. En koncert med Miriam, Kjeld, Per og Søren er af den uforglemmelige og opløftende slags, hvor man som lytter bliver grebet om hjertet og følger dem på en musikalsk rejse, hvor glæde er nøgleordet. Vel mødt.

Oplev dem "live in action her":