Barselsakademiet

24.11.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under de første to arrangementer den 22. september og 6. oktober.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 24. november 09.30 – 11.30 er der kreativt værksted med Susanne Helgesen (billedkunstner og efterskolelærer) under overskriften "Displacements - collage som metode".

Lyst til et kreativt projekt - samt introduktion/inspiration til en fantastisk stilart? I collagen kan alting ske og ofte sker det! Collagen er et billede, som er dannet af dele af forskelligt materiale og kan være en kombination af tegninger, mønstre, farver, figurative objekter osv. Collage er et fantastisk billedkunstnerisk medie, som lader os skabe nye for-tællinger og universer ud af noget, som før havde en helt anden kontekst. Som oplæg til formiddagens workshop præsenteres forskellige kunstneriske udtryk og tilgange til collagen. Der gives en udførlig teknisk intro til arbejdet med billederne, og Susanne medbringer materiale til mange forskellige udtryk. Har man en bunke blade liggende er man velkommen til at medbringe disse som inspiration og til udklip.