Barselsakademiet

17.11.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under de første to arrangementer den 22. september og 6. oktober.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 17. november 09.30 – 11.30 taler Niels Krog (sygeplejerske, familieterapeut, SE traume- og psykoterapeut) om søskende, kærlighed og konflikt.

Mads er 2,5 år gammel og har lige fået sig en prinsesse til lillesøster. I starten går det godt, men med tiden opstår der mange konflikter. Søskende elsker hinanden og under hinanden det bedste. Alligevel opstår der indimellem konflikt og jalousi. Vi forældre bryder os ikke om det. Nogen står på hænder og hoved for at undgå det, andre skælder ud. Oplægget giver viden om baggrunden for konflikterne. Indsigt i hvornår de er meningsfulde og udviklende og hvornår det udvikler sig destruktivt. På baggrund af eksempler gives der ideer til, hvordan I som forældre kan handle.