Barselsakademiet

10.11.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under de første to arrangementer den 22. september og 6. oktober.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 10. november 09.30 – 11.30 handler det om parforhold og forældreskab, når Benedikte Baggesgaard (sexolog og præst) spørger; Er der et liv efter fødslen?

Hvad sker der med parforholdet, når to bliver til tre – eller flere? Forældreskab er en proces. Og de lykkelige omstændigheder kan også være udfordrende. Ikke mindst fordi vi føler dem forskelligt på og i vores krop. Kvinden lægger i sagens natur krop og hormoner til både før, under og efter fødslen. Og manden står med favnen fuld af kærlighed og omsorg - men gør alligevel alting forkert. Og det, der skulle have været så lykkeligt, sender forholdet i krise. Men krise betyder overgang. Og også parforholdet kan styrkes, når vi tager udfordringerne op. Benedikte Vejby Baggesgaard belyser faldgruber og muligheder i forældreskabet. Og kommer også ind på, hvordan fødslen måske kan vække en form for religiøs trang i os.