Barselsakademiet

27.10.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under de første to arrangementer den 22. september og 6. oktober.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 27. oktober 09.30 – 11.30 fortæller Gitte Frost (psykoterapeut & fysioterapeut, rådgiver for adoptivforældre) om "Når sanserne driller - den optimale tilgang til din babys sanseapparat".

Svært ved at sove, uro, gråd, kræsenhed, ubehag ved at gå på græs eller ved at komme i bad? Dette er nogle af de symptomer, et barn kan have, hvis sanseapparatet ikke er tilstrækkelig stimuleret. Et umodent og understimuleret sanseapparat forstyrrer et barns udvikling. Det optager plads for såvel psykisk som fysisk overskud, som barnet skal bruge for at lære nye ting. Det påvirker dit barns trivsel og kan have indflydelse på tilknytningen til dig.  Foredraget bliver vekselvirkning mellem lidt teori, en del praksis eksempler og øvelser sammen med dit barn. Medbring evt. et liggeunderlag.