Barselsakademiet

06.10.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under de første to arrangementer den 22. september og 6. oktober.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 6. oktober 09.30 – 11.30 handler det om "Modekongen fra Skanderborg - om identitet, mode, kærlighed og køn" når Marianne Verge (forfatter, beklædningsdesigner) fortæller om Holder Blom.

Hvordan koges et menneske ned til en bog? Og hvem var Holger Blom?
Marianne Verge har i sit forfatterskab arbejdet med både døden, ustabile parforhold, det umulige forhold, skilsmisse etc. Hun er aktuel med en bog om Holger Blom, én af Danmarks mest betydningsfulde modeskabere, som voksede op i Skanderborg for 100 år siden. Det tøj han skabte blev båret af kendte skuespillerinder og den kongelige familie og er i dag samlerobjekter, som findes i blandt andet Nationalmuseet og Det Kongelige Teaters samlinger. Et oplæg om en modekonge og ikke mindst om arbejdet med bogen, der har ført Marianne vidt omkring og åbnet døren ind til en stor fortælling om identitet, mode, kærlighed og køn.