Barselsakademiet

22.09.2016 kl. 09:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

AOF, Skanderborg Bibliotek og Kulturhuset

Foredrag for nybagte forældre, der har lyst til at udvide deres horisont.

Tænk om man kunne bruge denne eksklusive barselstid til også
at forkæle sig selv lidt, tilegne sig ny viden og have meningsfuldt
samvær med andre barslende samtidig med, at vi for en stund lader
verden og emnerne blive lidt større end vores små pus, som selvfølgelig er med
.”
(Citat: En mor om sit barselsliv)

Barselsakademiet finder sted seks torsdage kl. 9.30-11.30 i efteråret 2016. Hver gang vil der være et oplæg om et horisontudvidende emne. Herefter er der kaffe-, lege- og ammestue samt en faciliteret, men fri samtalesalon om emnet. Børnene kan selvfølgelig være med, men der vil også være mulighed for at Kulturhusets frivillige passer børnene.

Billetter koster 75 kr. pr. foredrag. En samlet billet til alle seks foredrag
koster 300 kr. Denne billettype kan købes under det første arrangement den 22. september.

22. september
: Stig Mortensen taler om opdragelsens skønhed, om pædagogik, dannelse og meningen med det hele.
6. oktober: Marianne Verge fortæller om modekongen fra Skanderborg, Holger Blom.
27. oktober:  Gitte Frost taler om sanser der driller og den optimale tilgang til babyens sanseapparat.
10. november: Benedikte Baggesgaard spørger: Er der liv efter fødslen? - om parforhold og forældreskab.
17. november: Niels Krog fortæller om søskende, kærlighed og konflikt.
24. november: Kreativt værksted med Susanne Helgesen.

Torsdag den 22. september er emnet "Opdragelsens skønhed - om pædagogik, dannelse og erfaringen af skønhed" ved Stig Mortensen (pæd.  filosof, underviser DPU, leder tænketanken SOPHIA).

Hvad er det, der er så skønt ved at blive forældre? Og hvordan bør man egentlig opdrage de små poder? Begge spørgsmål handler om selve formålet med at få børn - et formål, der kan være svært at få øje på, når de søvnløse nætter melder sig og karrieren må sæt-tes på stand-by. Oplægget tager udgangspunkt i forestillinger om opdragelse, pædagogik og dannelse, og det vil sammenholde de store tanker om den evige lykke med virkelighedens lortebleer og pressede parforhold. Mød op og bliv klogere på, hvad det hele betyder, når vi sammen hylder opdragelsens skønhed.