Disruption

14.09.2016 kl. 15:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Kulturhuset og Erhverv Skanderborg

Foredrag med Thomas S. Toftegaard om disruption.

Mange taler om fænomenet disruption. Vi har allerede set flere eksempler på virksomheder, som har ”disruptet” et marked eller en branche og skabt stor forretningsmæssig succes for eksempel Netflix, Spotify og Airbnb.

Der er ingen tvivl om, at den teknologiske udvikling er i gang med en kraftigt accelererende påvirkning af vores samfund. Stærke veletablerede brancher udfordres af helt nye spillere. Hele brancher er under radikal forandring. En række teknologiske faktorer er årsagen til, at dette netop sker lige nu.

Foredraget vil:

• Forklare, hvilke teknologier vi snakker om
  • Give eksempler på, hvordan de nye teknologier påvirker vores samfund
  • Præsentere synspunkter på, hvordan disse også åbner op for nye muligheder for vækst i et lille land som Danmark
De organisationer og lande der har forståelsen for de rigtige teknologier, og har kompetencerne til at udvikle og designe dem, har i øjeblikket en helt enestående mulighed for at skabe reel innovation – det vil sige high-tech kommercielle teknologier, der kan skabe store muligheder på globalt plan.

Thomas S. Toftegaard er professor og institutleder Institut for Ingeniørvidenskab Aarhus Universitet. Han er uddannet civilingeniør og ph.d. i Electrical Engineering fra Aalborg Universitet.

Thomas S. Toftegaard har arbejdet ti år i industrien med forskning og udvikling indenfor trådløe og IP-basered mobilkommunikation, primært hos L. M. ERICSSON. Hans primære fokus er, hvordan man kan udvikle og udnytte de strategiske vækstteknologier; Big Data, robotteknologi, 3D-print med mere. I dag er Thomas S. Toftegaard involveret i high-tech innovation inden for områder som energi, sundhed, landbrug og industri, næstformand i bestyrelsen for Dansk Advanced Manufacturing Research Center og rådgiver EU-kommissionen indenfor fremtidens vækstteknologier.

Arrangementet er målrettet alle der er nysgerrige på disruption, både virksomheder og privatpersoner.

Billetprisen på 100 kr. inkluderer en kop kaffe og en småkage.