Fernisering

16.08.2016 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Fernisering på udstilling med værker af Anne Østergaard.

Anne Østergaard er uddannet på Aarhus Kunstakademi og bor i dag i Viby.

Anne Østergaard siger selv om sit arbejde:

"Min interesse for dyr stammer fra min barndom. Min far havde en dyrlægepraksis på landet. Der var dyr hjemme, dyr på markerne omkring mit hjem, snak om dyr ved middagsmaden. Min far lugtede af de stalde, han havde været i. Jeg elsker stadig lugten af ko.

Hvor jeg bor, er der en sø, hvor kalve og heste græsser hele sommeren. Køer og kalve hører til et af mine foretrukne motiver. Jeg pakker min firmacykel, når vejret er til det og maler akvareller på stedet.

Mågerne er jeg faldet fuldstændigt for gennem de mange ophold, jeg efterhånden har haft i Kunstnerhuset i Lofoten/Nordnorge. Jeg kommer tidligt på året, hvor mågerne er i gang med at lægge op til parringsæsonen på tagene rundt omkring Kunstnerhuset.

Landskabsmaleriet fascinerer mig i Lofoten og Svalbard ved sin storhed og sine vejrskift og i Danmark, særligt ved Vestkysten, ved sin enkelhed."

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kan ses i Øvre og Nedre Foyer fra den 16. august til den 29. september 2016.