Nikolaj & Piloterne

23.11.2016 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Akustisk intimkoncert.

Nikolaj Christensen er tilbage på den danske musikscene og med sig har han et hold af garvede piloter. Kom med til en akustisk intimkoncert, hvor man kommer helt tæt på.

Til koncerten vil Nikolaj & Piloterne blandt andet spille et "greatest hits-sæt" bestående af de største sange fra det omfangsrige katalog. Men på sætlisten finder man også det nye nummer "Pis og papir", som i sig selv viser, hvordan eventyreren og historiefortælleren, Nikolaj Christensen, er tilbage for fuld kraft.

Rødderne til Nikolaj & Piloterne strækker sig helt tilbage til Nikolaj Christensens hippiebarndomshjem, som var proppet med musik. Som femårig begyndte han at underholde med sin guitar og fra sit 15. år skrev han sine egne sange.

Nikolaj Christensens debutalbum “piloter” høstede anmelderroser, solgte i stakkevis og gjorde ham til et kendt og respekteret navn blandt både musiknørder og teenagefans – ikke mindst via sangen ”Ridderen af kærligheden”. I 1990 blev gennembruddet cementeret, da han fik prisen som bedste nye navn ved Dansk Grammy.

Siden debuten har Nikolaj & Piloterne udgivet yderligere 11 albums. Og de har hittet med sange som ”Kommer nok hjem”, ”Du er min” og ”Du Står Stadig Der”. I 2000 samlede Nikolaj Christensen karrierens hidtil bedste sange på opsamlingsalbummet ”Sidder På En Raket”, der solgte 20.000 eksemplarer.

Nikolaj Christensen holdt pause fra musikken i årene 1992-1995 og igen i årene 2010-2015. Han ville prøve et andet liv og tog ud at blaffe, men musikken blev ved med at rumstere i baghovedet. I sommeren 2015 optrådte han i privat regi ved et bryllup. Brudeparret skulle danse brudevals til en af hans sange, og da han trådte ud i sommernatten bagefter, var ikke tvivl om, at han måtte tilbage til musikken.