Peter Falktoft

28.09.2016 kl. 19:30 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Peter Falktoft og de nye medier.

Vi befinder os i en brydningstid. Så enkelt kan det siges. Den digitale generation på den ene side og den analoge på anden. Internettet er det vilde vesten, hvor et universelt regelsæt ikke har fundet fodfæste endnu. Medierne har kastet sig ud i et våbenkapløb, hvor kampen om at chokere, skræmme og få pulsen op hos modtageren tilsyneladende ikke har nogen laveste fællesnævner. Likes, shares, comments, clickbait, shitstorms er hverdagssnak for nogen og fremmedord for andre.

Hvad gør man, når det nye bytorv er et viralt sted uden fysisk tilstedeværelse? Vi ved det ikke endnu, men internettet er ikke en trend, der driver over. Det er en integreret del af vores virkelighed i dag. Og jo hurtigere vi accepterer det og lærer at begå os. Jo hurtigere indhenter vi den fremtid som de yngre generationer allerede lever i.

Peter Falktoft er bedst kendt som den ene halvdel af det populære og prisvindende radioprogram Monte Carlo. Radio blev til tv, hvor de to fortsatte med på satirisk vis at vende aktuelle politiske og kulturelle begivenheder fra ind- og udland.

Peter Falktoft har studeret Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og tog sit praktikophold på DR’s P3, hvor han efterfølgende gjorde lynkarriere. I sin stadig relative korte karriere har han allerede vundet op til flere journalistiske priser, heriblandt Den Gyldne Mikrofon, DR’s sprogpris og årets Værtstalent.

Med sin rapkæftethed og sproglige begavelse har Peter Falktoft via nytænkende radio-og tv-koncepter selv skabt sin journalistiske hylde og sin til tider kontroversielle journalistiske stil, med hvilken han har formået at rykke grænserne for, hvad man kan tillade sig at sige i public service regi. Han viger ikke tilbage for at blande sig i samfundsdebatten, særligt på de sociale medier, hvor han alene på Facebook har 175.000 følgere. Den provokerende og rapkæftede stil leverer han dog med masser af charme, glimt i øjet og humor.

I den nye rolle som foredragsholder, deler Peter Falktoft ud af sine skarpe iagttagelser og erfaringer med livet på de sociale medier.