Vejen til Mars

11.04.2016 kl. 19:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Skanderborg Ungdomsskole

Musical med elever fra Skanderborg Ungdomsskole.

Hvad sker der, når man spærrer folk inde i en rumkapsel i 520 dage? Det er noget af det, man kan få svar på, når 17 skuespils- og musik-elever fra Skanderborg Ungdomsskole med liveorkester spiller stykket ”Vejen til Mars”.

I skuespillet har dramatikeren Daniel Wedel hentet inspiration fra virkeligheden. Et sted i Rusland spærrede man i 2010 tre russere, to europæere og en kineser inde i en svævende ståltank, som simulerede at være et rumskib. De seks personer skulle opholde sig og leve i dette rumskib i 520 dage fuldstændig afskåret fra omverdenen. Antallet af dage svarer til en tur til Mars og tilbage til jorden igen. Hensigten med isolationseksperimentet var at afprøve, hvordan mennesker ville reagere under en ekspedition til planeten Mars.

I stykket møder vi de heldige unge, som er udvalgt blandt 6000 ansøgere og har skrevet kontrakt om at deltage i eksperimentet. Rivalisering og forelskelse, indbyrdes magtkampe og skæbnesvangre beslutninger, er hvad publikum kan opleve undervejs i årets musik-teaterforestilling.