Simon Lynge

19.05.2016 kl. 20:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Koncert med den dansk/grønlandske sanger og guitarist.

Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. Han har været på turné med Emmylou Harris og Morcheeba, og siden udgivelsen af ”The Absence of Fear” sidste år har han spillet over 50 koncerter i Danmark, Færøerne, Grønland, Finland og USA.

Det er ikke helt ved siden af, når engelske The Sunday Times beskriver Simon Lynges musik som “A breath of his fresh island air." Den dansk/grønlandske sanger og guitarist, der blandt andet er draget mod sangskrivningen, fordi han ikke kan lide at skrive dagbog, har virkelig sig selv på spil i sin sangskrivning. Og det er noget, der taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden.

Det seneste album ”The Absence of Fear” blev finansieret gennem crowd-funding, hvor Simon Lynge-fans verden over hjalp til med at skabe et økonomisk fundament for at kunne gå i studiet med det nye materiale. Resultatet blev uhyre medrivende, både musikalsk og tekstligt, og pladen er ikke mindst virkelig fermt produceret af Thai Long Ly.

Med et melodisk klarsyn, der vækker mindelser om folk/pop-sangsmeden Paul Simon, lægger Simon Lynge smukt fra land med sangen I’m a Soul. Her er vokalen og intimiteten helt i front, og så ruller toget ellers videre med den dansable Silver Light og perler som Django’s Song og For Love.

Simon Lynge udgiver nyt album den 4. maj 2016. Til koncerten medbringer Simon Lynge et band med fire musikere.