Svend Brinkmann

16.03.2017 kl. 19:30

Selvhjælp Skanderborg og Kulturhuset

Foredraget "Ståsteder".

Svend Brinkmann udgav for et par år siden bogen ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Men bogen efterlod nogle grundlæggende spørgsmål: Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv?

Med foredraget ”Ståsteder” forsøger Svend Brinkmann at præsentere nogle svar på disse eksistentielle spørgsmål, der samtidig kan ses som en kritik af samtidens instrumentalisering - det vil sige tendensen til at gøre alting til et middel til noget andet frem for at være et mål i sig selv.

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem filosofi, kulturanalyse, etik og psykologi. Svend Brinkmann er blandt andet forfatter til bøger om identitet, psyken, kvalitativ forskningsmetodologi og diagnoser.

Svend Brinkmann besøgte sidst Kulturhuset i foråret 2015, hvor han talte foran en totalt udsolgt Store Sal.