Fernisering

03.03.2016 kl. 17:00 Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg

Ny udstilling med værker af Mette Tønder.

Billedkunstner Mette Tønder er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus, men har siden 1996 – efter 4 års uddannelse på Aarhus Kunstakademi - gjort kunsten til sin fulde beskæftigelse. Hun har deltaget på adskillige censurerede udstillinger og er medlem af Billedkunstnernes Forbund.

Malerierne er figurative, koloristiske og ekspressive. Inspirationen finder hun blandt andet på rejser, men også i hverdagens små pudsigheder, skævheder og almindeligheder. En sjov hat, et rødt øje, en sovende kat, et gammelt menneske, en fugl, en blomst, et lysstrejf, en sut, børn der leger. Især portrættet har i alle årene optaget hende meget. Portrætterne afbilder og udtrykker eksistenser i flygtige, følsomme og tavse øjeblikke, alle med et markant udtryk af levet liv.

Kunstpakhuset i Ikast skrev: ”Mette Tønders ekspressive malerier placerer sig udtryksmæssigt mellem brutalitet og blidhed. Gennem kraftfulde penselstrøg, farveholdninger og kontraster vibrerer hendes malerier af liv.

Kunstavisen skrev: ”Bag nogle af de stærkere koloristiske værker står Mette Tønder. Hun arbejder med faste strøg, en sikker inddeling af billedfladen og motivet og kraftige farvekontraster.”

Udstillingen kan ses fra den 3. marts til den 21. april 2016.

Alle er velkomne til fernisering, hvor kunstneren vil være til stede.